Sygdom

Alvorlig eller kronisk sygdom i familien

Når én i familien rammes af sygdom, både psykisk, kronisk og alvorlig livstruende sygdom, påvirker det hele familien. Det kan være svært at have overskud til at tilgodese alles behov i familien, når en sygdom tager meget af din tid og tanker. Det kan også være svært at vurdere, hvor meget og hvordan børn kan involveres i forældres sygdom og evt. død.

Måske oplever du, at der er flyttet en ubuden gæst ind i jeres hjem, i form af en kronisk sygdom, som er blevet en ekstra stressfaktor i jeres hverdag. Måske har dit barn skulle klare et længere sygdomsforløb eller mange fysiske traumatiske indgreb, som fortsat kan påvirke dit barns udvikling.

Ofte prøver børn at beskytte forældrene ved at holde deres bekymringer, tanker og følelser for sig selv. Nogle gange kan der være behov for individuel terapi til barnet eller søskende som pårørende, og andre gange er det hjælpsomt at hele familien bearbejder det skete sammen.

Sygdom i familien kan påvirke familiemedlemmer forskelligt, og det kan være hjælpsomt for alle, afhængig af alder, at få hjælp til at forstå og acceptere forskellighederne.

Læs evt mere her:

Børn som pårørende til psykisk syge forældre : https://kombu.dk/

Børn som pårørende til alvorligt syge forældre :

http://xn--nrmorellerfarbliversyg-o5b.dk/wp-content/uploads/2015/11/Stormanual.pdf

http://xn--nrmorellerfarbliversyg-o5b.dk/

www.sorgcenter.dk

https://erduokay.dk/?gclid=EAIaIQobChMIhcjt7JGH7QIVB813Ch3RrwQUEAAYAiAAEgJ9g_D_BwE