Konflikter

Få hjælp til at håndtere konflikter i familien

Der er ikke mange mennesker der bryder sig særlig meget om at skændes eller være i konflikt med andre mennesker og da slet ikke sine børn. Det er dog helt normalt, ind imellem, at have konflikter og skænderier blandt familiens medlemmer. Der er meget at være uenige om, og vi øver os hele livet i at takle det. Det er også almindeligt, at der kan være perioder i vores liv hvor vi er presset eller påvirket af noget, som gør at følelserne sidder ”uden på tøjet”, og det bliver svært at takle uenighederne.

Måske oplever du, at dit barn bliver mere trodsigt, og du får en kortere lunte, som ender med, at I sidder fast i en ond cirkel, som I har brug for hjælp til at komme ud af. Når børn bliver mere trodsige og aggressive, eller ændrer adfærd, kan det være et udtryk for mistrivsel. Her vil det i højere grad være vigtigt at finde frem til, hvad der skaber denne mistrivsel end at fokusere på den uønskede adfærd.

Måske har din egen opvækst været præget af en del konflikter eller en opdragelsesstil, hvor man tænkte, at ”kæft, trit og retning” var det bedste man kunne lære sine børn, og du oplever, at noget af det er flyttet med ind i dit eget forældreskab.

Vores vigtigste opgave som forældre er at gøre vores børn robuste til at kunne klare sig uden os. Men som samfundet ændrer sig, er det også forskelligt hvilke opdragelsesstile, der er brug for. Så oftest er der gode intentioner bag opdragelsesstile, som vi i dag ser som gammeldags eller uetiske.
Hvis du/I ønsker at arbejde med at sænke konflikter og skænderier i familien, finder vi sammen ud af, hvem der har brug for at deltage, og om der er behov for en ekstra behandler fra mit netværk.