Traumebehandling til børn

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)

EMDR er en evidensbaseret og anerkendt metode udviklet til behandling af PTSD (post traumatisk stress forstyrrelse) og anvendes nu, i tilpasset form, i høj grad også til børn. Tilgangen er anderledes end traditionel samtaleterapi, men den har vist sig effektiv i behandlingen af traumer og er godkendt og anbefalet af WHO.

EMDR er en metode, der fokuserer på hændelser i fortiden, udløsere/triggere i nutiden og mulige udfordringer i fremtiden. Her forstås traumer som en tilstand af, at have været følelsesmæssigt overvældet i en grad, hvor hjernen ikke har kunnet bearbejde de følelser, der er forbundet med oplevelsen, hvorfor reaktioner på ”noget der minder” om oplevelsen/tilstanden (triggere) opleves lige så intenst, som dengang det skete.

Under EMDR terapi bringes dit barn i kontakt med dé oplevelser, der forstyrrer, samtidigt med at kroppen påvirkes rytmisk med øjenbevægelser eller ”Tapping”. I processen lettes det kropslige ubehag og intensiteten af de følelser, der er forbundet med de traumatiske erindringer, aftager eller forsvinder helt. Nogen gange kan der være brug for at man først arbejder med at styrke barnets egne ressourcer for ikke at blive følelsesmæssigt overvældet i terapien. Når jeg anvender EMDR med børn kombinerer jeg det ofte med tegninger eller fortællinger.

 

Læs mere om EMDR

Information til børn

Information til forældre

Information EMDR / voksne